Sluit menu
Menu
Dinsdag, 29 november 2022

Live

MAISON the FAUX

Maison The Faux staat na twee jaar weer op Amsterdam Fashion Week. Het designer duo staat bekend om hun satirische blik op de mode-industrie en stelt de connotaties rond een haute couture huis continue op de proef. Inherent aan Tessa en Joris neemt MAISON pour MAISON de betekenis van “The HOUSE” onder de loep. Zo transformeerde het merk de catwalk tot een multidisciplinaire presentatie met een huiselijke sfeer, in de meest uiteenlopende vormen. Denk kussens gebonden aan de nek en rond de borst, en lakens als jassen gedrapeerd rond het lichaam.

De performance neemt je mee door een rollercoaster van gevoelens. De muziek gaat van zacht naar hard, van klassiek naar hardrock. Tussen de kartonnen dozen met kussens en lakens liepen de modellen in slaapkledij en vlogen de donsveren in het rond. Twee bedden in het midden van de ruimte; het doek gaat omhoog en een vrouw bedekt in witte veren ontwaakt.  Ze begint te dansen van vreugde, alsof ze zichzelf nog nooit zo thuis heeft gevoeld. Op een ander moment, in een ander bed, vind een metaforische orgie. MAISON the FAUX modellen gekleed in werkuniform mengen zich tussen de dromerige negligés, slaapmutsjes met bengelende diamanten en kanten broekjes. Al snel word het verhaal omgegooid. De modellen verlieten de ruimte, terwijl de verhuizers het huiselijke uit de maison verwijderden. De sfeer wordt somber, het huis is leeg. Somewhere over the rainbow wordt gespeeld op de viool; “there’s no place like MAISON”.
MAISON The FAUX, koning van het theatrale, did it again. Daverend applaus klinkt door de zaal. Een ode aan het huis, en verdiend ook.

Like what you see?

Shop hier online je outfit bij elkaar »

Deze link brengt je bij de webwinkel van MAISON the FAUX en opent in een nieuw venster.