Sluit menu
Menu
Dinsdag, 29 november 2022

Live

Ninamounah

Vorige editie nog lederen laarzen tot aan het kruis, deze keer handschoenen tot aan de oksels. Ninamounah showt met haar “004 Evolution” collectie voor de tweede keer op Amsterdam Fashion Week. De designer koos deze keer voor de intiemere setting van het Bartolotti huis.

Recht uit Parijs vervoerde Ninamounah de collectie naar een nieuwe locatie, deze keer voor Amsterdams publiek. De gasten werden in twee groepen naar een rijkelijk opgesmukt kamertje aan de rustige zijde van het Bartolotti huis geleid. Op de achtergrond speelt een bijtend deuntje op de cello. We zien een man naar een tekenbord staren, op de achtergrond nemen de modellen plaats tegen de muur en gaan in formatie staan. Na een tijdje heb je door wat de bedoeling is van de voorstelling. Aan de ene kant van de ruimte zien we de tortured artist gepijnst over zijn canvas, met krijt in de hand, aan de andere kant het distorted familie portret.

Ninamounah’s identiteit is geworteld in de evolutie en de dierlijke instincten binnen de mens, en dat is in deze show opnieuw heel aanwezig. Nieuw in deze collectie zijn de tie-dye denim look, en de “acid vision pin stripe” pakken in rood en blauw. Lonesome cowboy vibes mengen zich met een lugubere scene, headpieces en dan vooral variaties op de cowboyhoed staan tijdens show centraal. Verder zagen we doorheen de show de oude vertrouwde technieken, materialen, en kleuren van de designer terugkomen. Ninamounah zette zoals altijd een steengoede show neer, maar met gebrek aan de shock factor die we vorige keer kregen. De nadruk lag duidelijk meer op de stilte. Zo kregen we wel meer ruimte om het prachtige tailoring in de collectie te bewonderen.