Sluit menu
Menu
Dinsdag, 29 november 2022

Live

Spongebob x Marlou Breuls

Van Spongebob naar Couture. Hoe breng je deze twee samen? Marlou Breuls doet het met “The Icon Collection”. Geïnspireerd op de verschillende karakters van Spongebob, zette de designer een verassende collectie neer die couture technieken combineert met het speelse van de Nickelodeon serie. Het gebruik van 3D printing geeft de kleding een unieke kans om de bijzondere vormen van de karakters over te dragen in een fashionshow. Een jeugdsentiment voor jaren ‘90s kids, die hun favorieten iconen herkennen in de vormen en kleuren van de kleding. Een unieke manier om het 20-jarige bestaan van Spongebob te vieren.

Bij de inloop van de show eiste de gigantische ananas iedereens aandacht op, en herinneringen van vroeger borrelde omhoog. De kleine kinderen die op de eerste rij zaten konden hun enthousiasme bijna niet inhouden, en konden niet anders dan door het gat in de ananas te spieken. De zaal was belicht met blauwe en groene lichten, en het zachte onderwater geluid bracht je direct in de sfeer.

De show opende met een witte look, bestaand uit een korte rok en een jasje. Het materiaal oogde zacht, met grote spiegelachtige vlakken. De haren van de modellen leken druppend van het water, met een wet look over hun gezicht en sluik langs de nek. De tweede look sprong eruit. Een groene jurk die ergens deed denken aan zeewier, maar ook het karakter ‘Plankton’ vormgaf. De jurk liep sluik toe naar de knieën en sprong naar buiten in een pluizige rok.

De eye-catcher was de vijfde look. Een roze jurk, van een glad, glimmend materiaal die ‘Patrick de Zeester’ een vrouwelijke vorm deed aandoen. De doorzichtige ballen op de jurk namen je direct weer mee de zee in, het magische licht reflecteerde van de jurk naar de modellen en de zaal in.

De show eindigde met het iconische nummer van Spongebob, een ode aan de serie en een waardige afsluiter. Het was een diverse show, die jeugdsentiment naar boven bracht, en zowel het hele jonge publiek als de rest van het publiek helemaal vasthield. Het samenbrengen van een jeugd-animatie-serie een haute-couture collectie was een groot succes. En Marlou Breuls heeft ons laten zien hoe je inspiratie uit alles kan halen, en met de juiste visie en technieken je mode in alles kan terugvinden.

Like what you see?

Shop hier online je outfit bij elkaar »

Deze link brengt je bij de webwinkel van Spongebob x Marlou Breuls en opent in een nieuw venster.